Vroedvrouw aan huis

Je kan bij mij terecht vanaf je kinderwens tot wanneer je peutertje zijn eerste verjaardag viert. Ik volg jouw bolle buik op, doe de nodige check-ups en kijk samen met jullie reikhalzend uit naar de geboorte.

Ik ben volledig geconventioneerd, wat wil zeggen dat ik de officiële tarieven van het RIZIV volg. Ik ben ook aangesloten bij de Vlaamse Beroepsorganisatie voor Vroedvrouwen (VBOV) die mij het Good Practice-label toekende en ik ben referentievroedvrouw diabetes. 

Daarnaast ben ik vroedvrouw met voorschrijfrecht. Hierdoor mag ik medicatie voorschrijven tijdens de prenatale en postnatale periode, voor zowel de mama als de kersverse baby.

Ik werk steeds volledig op maat en hou nauw contact met andere zorgverleners zoals gynaecoloog, kinderarts, huisarts, kinesist, osteopaat, orthomoleculair therapeut, voetreflexoloog, psycholoog, acupuncturist, …

Even kennismaken?

Consultaties kunnen doorgaan in mijn praktijk in Dikkebus en in artsenhuis De Linde in Langemark.

Thuisbezoeken doe ik in regio Groot-Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en regio Heuvelland.
 

“Mijn jarenlange ervaring hebben me geleerd dat kersverse ouders nood hebben aan persoonlijke ondersteuning en begeleiding.”  

Pre- en postnatale zorgen als vroedvrouw

PRENATALE BEGELEIDING

Zwanger zijn is een prachtige periode, maar dikwijls zitten mama’s én ook papa’s in spe met heel wat vragen. Ik begeleid als vroedvrouw daarom niet alleen de mama, maar ben ook aanspreekpunt voor het hele gezin.

Tijdens de zwangerschap is er een terugbetaling voorzien van 12 raadplegingen. Extra consultaties zijn steeds mogelijk op doktersvoorschrift.
Je kan bij mij terecht voor volgende diensten:

 • Uitvoeren anamnese (vraaggesprek)
 • Luisteren naar de harttoontjes
 • Bloeddruk meten
 • Urinetest afnemen
 • Luisterend oor bij allerhande vragen en kwaaltjes
 • Samen de bevalling voorbereiden
 • Infosessies over fles- of borstvoeding, kraamhulp
 • In orde brengen van de nodige documenten

POSTNATALE BEGELEIDING

Het prille ouderschap is een uitdagende periode die soms wat onzekerheden met zich meebrengt. Bovendien is ook de ziekenhuisopname een pak korter geworden, waardoor je sneller thuis de volledige zorg voor je kindje moet opnemen.

Als vroedvrouw begeleid ik jou vanaf jouw thuiskomst. Ik volg jou en je baby medisch op, maar geef je ook goede raad en antwoord op al jouw vragen.

De eerste 5 dagen na de bevalling heb je trouwens recht op 5 opeenvolgende huisbezoeken. Tot een jaar na de geboorte krijg je in totaal 9 huisbezoeken terugbetaald door het ziekenfonds. Extra consultaties zijn steeds mogelijk op doktersvoorschrift.

Je kan bij mij terecht voor volgende diensten:

 • Uitvoeren anamnese (vraaggesprek)
 • Samen de bevalling voorbereiden
 • Tips en tricks voor kersverse ouders
 • Opvolging mama
 • Controle bloedverlies, knipje, baarmoederstand, …
 • Controle & verzorging sectiowonde
 • Opvolging baby
 • Baby wegen, nakijken, info omtrent verzorging, …
 • Uitleg over borst- en/of kunstvoeding
 • Dossier invullen met gekende informatie
 • Luisterend oor bij vragen en onduidelijkheden